Ajankohtainen

Projektipalvelu Talon Tekniikka ostaa LVIS-Hokka Oy:n Yrityskaupan myötä pääkaupunkiseudulle merkittävä linjasaneerausyritys

Linjasaneeraus- ja korjaushankkeiden urakointiin keskittyvä Projektipalvelu Talon Tekniikka Oy ostaa LVIS-Hokka Oy:n. Kaupan jälkeen Talon Tekniikka on yksi suurimmista linjasaneerauksiin ja korjausrakentamiseen keskittyvistä pääkaupunkiseudun yrityksistä. Sen liikevaihto tulee olemaan tänä vuonna lähes 30 miljoonaa euroa. Yritys tavoittelee valtakunnallista laajenemista ja mahdollisuutta kilpailla entistä isommista saneerausprojekteista. Kasvavaan putkiremonttitarpeeseen Talon Tekniikka on ottanut käyttöön nopean menetelmän.

Kaupassa Projektipalvelu Talon Tekniikka ostaa kaikki LVIS-Hokan osakkeet. LVIS-Hokan toimitusjohtajana toimivasta Marko Korhosesta tulee Talon Tekniikkaan merkittävä osakkeenomistaja. LVIS-Hokka Oy jatkaa toimintaansa omalla toiminimellään ja nykyisellä organisaatiollaan.

– Haemme voimaa kasvuun ja lisäresursseja, jotta voimme kilpailla myös isommista saneerausprojekteista. Tavoitteenamme on laajentua valtakunnalliseksi toimijaksi. Saamme tämän yrityskaupan myötä lisää osaavaa henkilöstöä ja tarjontamme laajenee sähköurakointiin sekä lämpö-, vesi-, ilmastointi- ja sähköalan huoltopalveluihin. Huollosta teemme asiakkaillemme vaivattoman avaimet käteen palvelun, kertoo Talon Tekniikan hallituksen puheenjohtaja Sampo Kautto.

LVIS-Hokan työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä Talon Tekniikka -konsernin palveluksessa. Yhteensä yritys työllistää noin 80 henkilöä. Yhteenlaskettu liikevaihto tulee tänä vuonna olemaan noin 30 miljoonaa euroa. Ensi vuodelle yritys ennustaa noin 35 miljoonan euron liikevaihtoa.

– Käynnissä olevat työt ja uudet projektit jatkuvat sovitusti. Myös ensi vuoden tilauskanta näyttää hyvältä. Hokan laaja-alainen kokemus ja Talon Tekniikan uudistushenkisyys ovat hyvä yhdistelmä. Kaikilla avainhenkilöillä on aito halu kehittää alan palveluja. Kauppa tukee molempien yhtiöiden toimintaa, ja yhteinen tavoitteemme on parantaa jatkuvasti asiakkaiden remonttikokemusta, sanoo LVIS-Hokan toimitusjohtaja Marko Korhonen.

Putkiremontti jopa 10 arkipäivässä

Isännöintiliiton mukaan putkiremonttien tarve on voimakkaassa kasvussa, kun 1970- ja 80-lukujen asuinrakennukset ovat tulossa korjausikään kymmenen vuoden sisällä. Putkiremonttien huippua on ennakoitu vuoden 2025 tienoille. Talon Tekniikka on tuonut markkinoiden kasvavaan tarpeeseen menetelmän, jonka avulla kerrostaloasunnon putkiremontti tehdään jopa kymmenessä arkipäivässä.

– Talontekniikka Rivakka -nimellä kulkevan uuden menetelmän rinnalla jatkamme vanhojen arvokkaiden kiinteistöjen peruskorjausta perinteisin menetelmin. Rivakka poikkeaa muista pikaremonteista siinä, että teemme töitä normaalina työaikana ja normaalilla henkilöstövahvuudella. Työ nopeutuu tehtaalla tehtyjen esivalmisteiden ansiosta. Noin kaksi kolmasosaa rakennustyöstä tehdään etukäteen, kun se aikaisemmin tehtiin kylpyhuoneessa. Asiakkaalle saadaan laadukas lopputulos nopeammin ja edullisemmin kuin kokonaan paikan päällä rakentaen, kertoo Talon Tekniikan toimitusjohtaja Aki Haapalahti.

Menetelmä soveltuu 70-luvulla rakennettuihin ja sitä nuorempiin kohteisiin. Talon Tekniikan yhteistyökumppani on ruotsalainen PreBad, joka on käyttänyt samaa menetelmää jo yli 85 000 kylpyhuoneessa.

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Sampo Kautto, Projektipalvelu Talon Tekniikka Oy, p. 040 5353 601, sampo.kautto@talontekniikka.fi

Toimitusjohtaja Marko Korhonen, LVIS-Hokka Oy, p. 0400 940 688, marko.korhonen@lvis-hokka.fi 

Toimitusjohtaja Aki Haapalahti, Projektipalvelu Talon Tekniikka Oy, 0400 520 172, aki.haapalahti@talontekniikka.fi

Projektipalvelu Talon Tekniikka Oy on vuonna 2006 toimintansa aloittanut, avainhenkilöiden omistama, asuinkerrostalojen linjasaneerausten ja korjausrakennushankkeiden urakointiin erikoistunut yritys. Yrityksellä on vahva kokemus urakoinnista, projektinjohdosta, suunnittelusta, valvonnasta ja työnjohdosta. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 tulee olemaan noin 15 miljoonaa euroa. www.talontekniikka.fi

LVIS-Hokka Oy on vuonna 2004 perustettu pääkaupunkiseudulla toimiva lämpö-, vesi-, ilmastointi- ja sähköalan palvelutalo. Palveluihin kuuluvat LVI- ja sähköhuoltopalvelut, talotekniikkasaneeraukset sekä linjasaneeraukset. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 tulee olemaan noin 14,5 miljoonaa euroa. www.lvis-hokka.fi